Resursförfattarna

renzo-profil1.jpg

Renzo Aneröd är redaktör för När andra sover.
Renzo är författare och dokumentärfilmare som hittills skrivit
tre romaner Löftet, Vildsvinet och Fiender varav en av dessa
fick utmärkelsen Silverpocket, en av årets mest sålda roman 2008.

Som dokumentärfilmare har han hittills varit med och gjort bl.a. svt-filmerna
Jag vill inte leva detta livet, och Islams barn i folkhemmet.

När Renzo mottog Göteborgs stads kulturstipendium lät motivationen:

“Renzo Aneröd tar upp brännande samhällsfrågor med mod, klarsyn och en
mycket stark drivkraft. Med sina dokumentärfilmer och romaner söker han
skapa kontakt mellan parter som kanske inte lyckas i sin dialog i verkligheten
och som tidigare förnekat varandras existens. Genom Renzo Aneröds konst
blir verkligheten lite mer verklig. Det är drabbande och nära, det äger rum i
Göteborg just nu – det är avgrunder som blottläggs och broar som byggs.”

Författarresurser i projektet som kommer ge sina tips till blivande författare.

ombirro.jpg

Peter Birro är en prisbelönt manusförfattare som gjort otaliga
tv-produktioner, biofilmer och pjäser.

Han har bland annat skrivit manus till tv-serierna Hammarkullen, Det nya landet, Kniven i hjärtat och Upp till kamp. Han har bland annat skrivit pjäserna Arbetarklassens sista hjältar och Den ömhet jag är värd för Dramaten, samt biofilmerna Bäst i Sverige, Snabba Cash 2 och den kommande filmen om Monica Zetterlund.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

susanna-alakoski-webb.jpg

Susanna Alakoskis uppmärksammade debutroman Svinalängorna vann Augustpriset och har blivit både film och teaterföreställning. Hon har också givit ut antologierna Tala om klass och Lyckliga slut samt Fejkad orgasm. Romanen Håpas du trifs bra i fengelset har även den blivit teaterföreställning. 2011 debuterade Susanna Alakoski som barnboksförfattare med Dagens Harri, första delen i en trilogi.

Hon är aktuell med reportageboken Oktober i fattigsverige. Susanna har ett stort engagemang
för ökat läsande och skrivande hos människor.

aj.jpg

Anneli Jordahl
har skrivit flera uppmärksammade fackböcker, bland annat Klass - är du fin nog? och Att besegra fru J, samt en barnbok. Hennes första roman, Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet, utgick från en period i författaren Ellen Keys liv.

jj2.jpg

Johan Jönson är en uppmärksammad och kontroversiell poet som bland annat skrivit böckerna Collobert Orbital Virus I Krigsmaskinen, en serie på fem böcker: Nod noll, Minnen av kroppar i rörelse och vila, Karma inertia, Transvektor, Aggregat som muterar, med, bort , in, 33/2011 och Livdikt. Han har också skrivit pjästexter åt turnerande frigruppen Teatermaskinen.