Om Boken


Antologin När andra sover startade som ett skrivprojekt för drygt fem år sedan. Ett antal talangfulla människor med starka berättelser kopplat till sina egna liv deltog i skrivkurser som författaren Renzo Aneröd höll med stöd från andra etablerade författare som på videolänkar delgav sina skrivtips. Bland andra Susanna Alakoski, Peter Birro, Johan Jönsson och Annelie Jordahl. ( Se mer under fliken Videoföreläsningar)

De allra flesta deltagarna hade tidigare inte publicerat sig. Några hade aldrig formulerat en litterär text eller artikel tidigare.

Alla hade dock starka berättelser inom sig. Händelser de varit med om som hade behov av att formuleras.

Resultatet blev långt över förväntningarna och vi vill påstå att När andra sover är den främsta och mest lärorika antologi om det moderna Sverige som någonsin skrivits.

Dels på grund av de fantastiska texter som skribenterna bidragit med.

Dels på grund av den unika bredd i texterna som utmanar läsaren till att se mer än de tror.


När andra sover passare utmärkt för fakcföreningar, skolor (gymnasieskolor, folkhögskolor och högskolor), organisationer, myndigheter, föreningar och alla andra som vill förstå samtiden, men – och det är lika viktigt- att inspirera människor till att skriva sina berättelser. Människor som kanske inte tror de kan skriva men som bär på något inom sig som måste komma ut. Elever i skolor, människor på arbetsplatser, personer i fängelser eller andra institutioner. Människor som mår dåligt, eller människor som mår bra.


Ett flertal föreningar har redan förbeställt större upplagor av När andra sover för att dela ut till sina medlemmar. Exempelvis fackföreningarna Byggnads, IF Metall, Kommunal och Elektikerna. Även Hyresgästföreningen, Ungdomsprojektet Målet, ABF Göteborg, Assyriska ungdomsförbundet med flera.


Om ni vill beställa boken klassvis, skolvis eller i en större mängd till era medlemmar kontakta oss på info@anerodkultur.se

Prislista ser du nedan:

För att beställa ett exemplar av När andra sover sätt in 245 kr (200 kr plus porto) på Bankgiro: 447-2106 

Skriv namn och adress till mottagaren.

Erbjudande till skolor, organisationer, fackföreningar, kommuner, företag etc.

Beställningar över 25 exemplar är priset per bok 180 kr plus porto.

Beställningar över 50 exemplar är priset per bok 160 kr plus porto.

Beställningar över 100 exemplar är priset per bok 140 kr plus porto.

Beställningar över 250 exemplar är priset per bok 120 kr plus porto.

Beställningar över 500 exemplar är priset per bok 100 kr plus porto.

Vid dessa större beställningar kontakta oss på info@anerodkultur.se